Inspiratietour Tony’s Chocolonely, Google, Red Bull

Tijdens een inspiratietour van branchevereniging FGHS verzorgde Henk Hofstede, sectorbanker bij ABN Amro Bank, de kick off op het Sport Busines Center in Leusden. Hij hield een presentatie ‘De toekomst van de fysieke winkel’ met de nieuwste onderzoeksresultaten van 2018.

Daarna ging de tour naar Amsterdam om daar Tony Chocolonely’s, Google en Red Bull te bezoeken. Bij elk bedrijf werd er verteld over de ‘branding’ met de ins & outs.

Na zo’n interessante inspiratiedag blijft er een sleutelvraag over om over na te denken: ‘Wat kan ik morgen anders doen door de nieuw verkregen inzichten’.

 

Tony’s Chocolonely

Ingeborg van Dam, Product Manager bij Tony’s Chocolonely, verzorgde een levendige en tevens aangrijpende presentatie. De kern van haar verhaal is de visie ‘100% slaafvrije chocolade’. Niet alleen hun eigen chocolade, maar alle chocolade wereldwijd. Hoe meer mensen kiezen voor slaafvrije chocolade en het verhaal van Tony’s Chocolonely delen, hoe eerder 100% slaafvrije chocolade normaal wordt. Uiteindelijk bepaal jij, doe je mee?’

Qua branding is het bedrijf ook duidelijk: ‘we don’t use paid media, we strengthen our own media’.

Een heel bewuste reep chocolade dus. Overigens ook ontzettend lekker om te eten.

Smaken zijn er genoeg …

Bij de ingang hangt een bordje dat alles zegt: ‘Crazy about chocolate, serious about people’.

 

Google

Floris van de Peppel, Strategic Partner Manager bij Google, gaf een unieke kijk in de keuken. De missie van Google is om alle informatie ter wereld te organiseren en universeel toegankelijk en bruikbaar te maken.

 

Red Bull

Florian Roetheli, Country Sport Manager van Red Bull ging in op de historie en waar Red Bull voor staat.